TUTUSTU SUUNNITTELIJAAN - Meet the Designer @ LIIKE

Liike on ollut pohjoismaisen muotisuunnittelun ja lähituotannon näyteikkuna jo lähes kaksikymmentä vuotta. Juhlistamme lähestyvää merkkivuottamme juttusarjalla, jossa te, hyvät asiakkaamme, pääsette tutustumaan LIIKKEEN suunnittelijoiden mielenkiiintoisiin maailmoihin! Tämän haastattelusarjan aloittaa uusin tulokkaamme:

Sanna Hopiavuori, WITH LOVE SANNA HOPIAVUORI

sanna hopiavuori.jpg

Kuinka päädyit vaatealalle ja missä muualla kädenjälkeäsi on voinut nähdä?

Vaatteiden parissa työskentely on ollut aina haaveeni, olen ihan lapsesta lähtien ollut kiinnostunut vaatteiden tekemisestä. Äidilläni oli kotona ompelimo ja vietin siellä paljon aikaani ommellen ja suunnitellen vaatteita itselleni.

Alan opinnot aloitin Hollolan käsi-ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Olen suorittanut artenomin tutkinnon sekä opiskellut suunnittelua mm. Vantaan EVTEKissä joka nykyään tunnetaan Metropoliana, sekä Lounais-Suomen käsi-ja taideteollisuusoppilaitoksessa ( nykyisin Turun AMK).

With love Sanna Hopiavuori-mallisto on ollut olemassa reilu 10 vuotta. Sitä ennen minulla on ollut mm. oma liike Turussa jossa tein mittatilausompelua asiakkaille ja lisäksi myynnissä oli omia mallejani. Olen myös valmistanut vuosien varrella paljon sisustustekstiilejä: tyynyjä, verhoja ja irtopäällisiä tuoleihin ja sohviin. Perustin yritykseni heti valmistumisen jälkeen enkä ole koskaan ajatellut tekeväni mitään muuta kuin tätä.

Sanna Hopiavuoren mallisto on Liikkeessä aivan uutta, vaikka mallistosi on jo vakiintunut. Miten kuvailisit sitä itse?

Tummia, yksilöllisiä ja ajattomia vaatteita ja neuleita naisille. Tuotteet ovat mukavia, tyylikkäitä ja monikäyttöisiä. Värimaailmana on ajattoman mustan eri sävyt.

Suunnittelufilosofiana on nk. 'slow fashion' [hidas muoti], tuotteet suunnitellaan kestämään aikaa: tyylikkäästi ja persoonallisesti. Materiaaleina miellyttävät luonnon omat kuidut: mm. villa, puuvilla, pellava ja bambu. Mallisto uudistuu kaksi kertaa vuodessa, saatavilla on myös aina edellisten sesonkien suosikkituotteita. Mallistoni on eettisesti ja ekologisesti chic valinta.

Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan lähituotantona Pohjanmaalla, rakkaudella.

Inari taskumekko

Inari taskumekko

Mikä on mallistossasi suosituin vaate asiakkaiden keskuudessa?

Suosituin malli on bambusta valmistettu Inari taskumekko. Inari on suunniteltu vuonna 2015 ja se on edelleen yksi suosituimpia tuotteita. Inarissa on vartaloa sopivasti imarteleva leikkaus olematta kuitenkaan tiukka ja siinä on edessä yksityiskohtana käytännölliset taskut ja etuosaa katkaiseva poikkileikkaus.

Ewa merinovillamekko

Ewa merinovillamekko

Mikä on oma lempivaatteesi omasta mallistostasi?

Syksyn mallistosta oma lempparini on Ewa merinovillamekko. Merinovilla on ihanan lämmin ja ylellinen materiaali. Mekossa on korkea kaulus ja sivuilla taskut sekä ¾ pituiset leveähköt hihat. Mekon mukana tulee myös vyö jolla mekkoon saa vaihtelua.

Onko sinulla vinkkejä sen käyttöön ja asustamiseen, ja millainen on tyylifilosofiasi?

Ewa mekon ¾ pitusten hihojen kanssa käytän Mio merinovillairtohihoja tuomaan lisälämpöä. Itse käytän mekkoa yleensä ilman vyötä, koska mukavuus ennen kaikkea. Asustan yleensä aika vähän, en käytä koruja, pidän yksinkertaisista kokonaisuuksista joita en halua rikkoa millään ylimääräisellä. Räväkkyyttä asuun saa yhdistämällä sen pitsisukkiksiin ja maihareihin.

Oma tyyli on paras tyyli. En kannata muodin seuraamista, mieluiten oman tyylin löytämistä ja sitä että tuntee olonsa mukavaksi ja varmaksi omissa vaatteissaan.

Asustelet Pohjanmaalla, millainen on suunnittelijan päiväsi?

Työtilani sijaitsee kotini alakerrassa, joten työmatka on rappuset alas ja siten nollapäästöinen :) Olen hyvin rutinoitunut ja menen joka päivä kello 9 töihin, teen aina alkuviikosta itselleni viikon tavoitteet/tehtävät jotka suoritan orjallisesti. Työtilojen kotona sijainti vaatii tarkkaa työmoraalia, enkä muista juurikaan joustaneeni siitä. Arki-illat töiden jälkeen sujuu melko samalla kaavalla: talvisin neulon sohvan nurkassa ja katselen sarjoja/elokuvia samalla, suosikkejani on kaikki ranskalaiset elokuvat, draamasarjat ja ehdoton suosikkini Modern Family.

Kesällä suurin intohimoni on puutarhan hoito ja sen laajentaminen. Meillä on iso piha joka sulautuu metsään ja siellä riittää vielä vuosiksi tekemistä. Pidän erityisesti englantilaistyyppisistä rehevistä puutarhoista, mutta myös ranskalaiset tiukkaan leikatut puutarhat kiinnostavat. Kiertelen myös kirpputoreja ja antiikkiliikkeitä joista haalin kauniita huonekaluja ja muuta kivaa sisustukseen. Vaatemallistoni on musta ja minimalistinen, mutta sisustustyylini on täysin päinvastainen: pidän väreistä, täysistä kirjahyllyistä ja antiikkisista tavaroistani, ikävöin pinkkiä tuoliani jonka lahjoitin tyttärelleni :)

Mottosi on ”fall in sustainable love”. Mutta mihin itse rakastuit Pohjanmaalla :)?

Pohjanmaalla parasta on oma rauha ja vapaus. Pohjalaiset on suoria, rehtejä ja todella mukavia. Meillä on täällä kaikki ideat mahdollisia: voit esimerkiksi löytää lankataivaan keskeltä metsää eikä siinä ole mitään ihmeellistä.